+Newspaper+

Pesem za popotnico v LA, 2003

Super smrklja


Pesem za popotnico v LA, 2003

Darja
 
Odhajata na dolgo pot
naj sreča z vama bo povsod
Marija da naj blagoslov
vrnita srečno se domov.
 
Darja želim ti iz srca
da vedno srečna bi bila
naj spremlja te toplina vsa,
ki le ljubezen jo ima.
 
Uspešna bodi še naprej
vztrajna, pridna, kot doslej
v prihodnost svetlo se ozri
naj vse lepo prinese ti.
 
Zgodilo kmalu se bo to,
da vse ti bo poplačano
v dežele tuje boš odšla
občudovana, slavljena.
 
Ostani takšna kakor si
nihče naj te ne spremeni
in vedno naj lepota vsa,
v tvojem srcu bo doma.
 
Nataša, april 2003


SUPER SMRKLJA

Ledeno zmagoslavje

  

Njena zgodba je zgodba o uspehu. Je ena redkih srečnic, ki je v življenju našla nekaj, kar jo neizmerno veseli in izpopolnjuje. To je ljubezen do drsanja. "Ledena" gospodična iskrivih modrih oči, se je rodila 13. marca 1985. Doma je na Turjaku, kjer je v družbi treh starejših bratov preživela zanimivo otroštvo. Darja je več kot le navadno mlado dekle, saj s svojim trudom ostaja nepremagljiva na ledeni ploskvi in s svojim značajem očara vsakogar. S spontanostjo, umirjenostjo in nasmehom je izredno simpatična, čeprav kot sama pravi ni zelo zgovorna. Besede pri njenem uspehu pa govorijo same zase.

Drsalno-kotalkarski klub Olimpija jo je vzel pod svoje okrilje, kjer že 10 let uveljavlja svoje vrline, pri čemer ji pomaga njen trener in koreograf Oleksandr Skalozub. Trenira ves teden, včasih tudi po dvakrat na dan in pravi, da so ji najtežji jutranji treningi.

Pot navzgor je začela daljnjega leta 1995, uspešno pa tekmuje tako na domačem kot na tujem ledu. V svoji karieri je osvojila kar 45 odličnih uvrstitev, 12-krat je stala na najvišji stopnički, prav tolikokrat je bila druga, vedno pa se je uvrstila med petnajsterico. Lani je osvojila laskavi naslov mladinske državne prvakinje, odlično pa se je odrezala tudi na Evropskih kriterijih na Poljskem, Madžarskem, v Italiji in Sloveniji. Svoj zadnji dosežek je prinesla iz Jugoslavije, ko je na ISU Pokalu Helene Pajovič osvojila drugo mesto. Najbolj je ponosna na naziv državne prvakinje in glede tekmovanj odkrito pove, da se je velikokrat dogodi kakšna krivica, ki jo hitro pozabi in gre dalje. Darja je navdušena nad svojo vzornico Oksano Baiul in ima poleg talenta tudi vse lastnosti vrhunskih drsalcev; izraznost, kondicijo in samozavest. Od vseh figur najbolj obvlada piruete. Z drsanjem bo nadaljevala tudi v prihodnosti, ko bo svoje naslednice poučevala tisto, zaradi česar je ona danes ena najbolj naprednih drsalk v državi.

Življenja si ne predstavlja brez morja in počitnic. Obožuje barvo vijoic, delfine in rdečo vrtnico. Uspešno izdeluje 2. letnik gimnazije na Aškerčevi in ne prenese hinavskih in zahrbtnih ljudi. Ljubeča družina in prijatelji Darji pomenijo vse, o idealnem partnerju pa pravi, da ne obstaja. Njen moto je, da živi za jutri. Če bo še naprej tako pogumna, ji bo zagotovo uspelo vse, kar si je zadala na svoji življenjski poti. Upam, da ji bo tudi naziv super Smrklje, ki si ga zares zasluži, pri tem dal še posebno vzpodbudo!

maja

 

foto: u.zagožen

revija Smrklja, maj 2002, str. 87